Независимо от голямото количество задържан хероин у нас, факт е, че има

...
Независимо от голямото количество задържан хероин у нас, факт е, че има
Коментари Харесай

Стефан Бакалов, Агенция Митници: Има спад на трафика на хероин

Независимо от голямото количество арестуван хероин у нас, факт е, че има спад на производството, на потреблението и на трафикирането му. Въпреки този спад обаче трафикът на хероин продължава, защото към момента има консуматори, това сподели в ефира на Българска национална телевизия началникът на отдел " Борба с наркотрафика " в Агенция Митници " Стефан Бакалов.

Според него, главните консуматори на хероин са в три района - това са част от мигрантите в Европа, Русия и Близкия изток и Централна Азия. През нашата страна минава част от един от маршрутите за трафикирането му.

Стефан Бакалов изясни, че подбирането на задачите за инспекция включва предварителна информация, която службите съумяват да добият. Следва образен разбор. Проверките с кучета е извънредно значима част от работата, добави той.

Бакалов посочи, че на пазара освен в Европа, само че и в България има разнообразни аспекти на наркотични субстанции. Най-масовият артикул в целия свят са канабис продуктите. Много мъчно е да се мери какви са канабис продуктите, които се употребяват у нас. Вторият по повсеместност на приложимост измежду опиатите е кокаинът. Годишно се създават към 2800 тона кокаин, като Европа е най-големият му потребител сега.

" Задържанията на кокаин годишно са към 1900 тона и близо 1000 тона са на пазара. От тях към 350 тона са в Европа, към 200-220 кг се употребяват всеобщо в България годишно ", добави Стефан Бакалов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР